måndag, juli 25, 2011

2083 A European Declaration of Independence

Han är inte kristen! Han representerar inte kristendomen! Han är inte som vi!

Så låter det idag hos många företrädare för frikyrkorna och kyrkorna runt om i Sverige. Besk medicin kan jag tro. Men ack så nödvändig. Anders Behring Breivik definierade sig själv som kristen och konservativ, kaxig nationalist och föraktfull motståndare av den politiska vänstern samt stark Israelvän.

Det kan därmed vara enormt lärorikt för frikyrkliga, frimurare och fosterlandsförsvarare att få känna på hur pass roligt det är att förknippas med terrorism bara för att någon som kallar sig kristen och katakombshöger slår till och mördar civila. Detta är nämligen vardagsmat för alla muslimer i Europa, och det oavsett hur fredliga och sekulariserade de än är. Hade Anders varit Abdullah hade Dagens och Världen Idags krönikörer krävt åtgärder för att stoppa spridningen av islamistisk hatpropaganda kan jag lova er.

Denna påminnelse om att kristna borde skämmas över de intoleranta, fördömande och krigiska delarna i Bibeln, på samma sätt som muslimer och judar över Koranens och Torans alla uppmaningar till att döda din näste, är mycket nyttig. Det är en påminnelse om att när fundamentalistisk tro går före rationalitet och det personliga ansvaret är något som påpassligt kan överlämnas till gud blir det fel. . .väldigt fel.

Anders Behring Breiviks manifest; 2083 A European Declaration of Independence finns att läsa här: