lördag, juli 02, 2011

Charming as ever...

For Immediate Release: PSP and Popular Committee Member Brutally Beaten After Detention at Demonstration | Palestine Solidarity Project

Yousef Abu Maria är en hetsporre. En storväxt man med romskt och arabiskt arv och ett temprament därefter. Yousef är även en man som trots sin imponerande kroppshydda lever efter en strikt icke-våldspincip. Vid varje demonstration så sitts det ner, det skriks och det sjungs och det blockeras, men aldrig lyfts det ett finger eller en sten eller ett tillhygge mot chramtrollen inom den israeliska gränspolisen.


Trots detta så väljer Israels representanter i Beit Ummar att slå tillbaka med våld, batonger och misshandel. Jag har själv stått på åkerjorden runt staden och sett hur tårgas och gummikulor avfyras utan provokation. Okupationen av Västbanken är därmed redan på upphällningen. De som möter fredliga demonstranter med övervåld förlorar historiskt sett alltid. . .frågan är bara hur många år och hur många fler dödsfall ska krävas innan Israel lämnar området.