onsdag, juli 06, 2011

Drömmar om traktortävlilngar

Centertoppar vill lämna Alliansen till sitt öde. Ett mer ogenomtänkt exempel på särartsaktivism får man leta efter inom svensk politik. Politisk realiteter gör ibland ont. Och en realitet är att Alliansen behöver inte fyra partier. Alliansen kan klara sig gott på att vara två. . .eller ännu hellre ett; Allianspartiet. Ett frihetligt och liberalt baserat alternativ för de icke-socialistiska väljarna.


Det kommer självfallet inte att ske utan att Kristdemokraterna, Centern och Folkpartiet först åker ur riksdagen för att deras aktiva sedan kan söka sig till Moderaterna. Den utvecklingen kommer emellertid först kräva att Alliansen tappar regeringsställningen. Det vore att föredra om Alliansen kunde planera för en valteknisksamverkan inför 2014. Behovet av att snacka politiska positioneringsfloskler i enfalt syfte att dra till sig stöd- och marginalröster för framför allt Centern och Kristdemokraterna kommer då att minska markant.

Att centerpolitiker i provinsen sitter med kokkaffet, klappar jakthunden och drömmer om fornstora traktortävlingsdagar hjälper vare sig Alliansens eller Centerns chanser att få förtroendet att forma nästa regering.