torsdag, november 24, 2011

Joakim Larssons minnesförslust?

Bostadsförsäljning ”en horribel affär”
GUSTAV SJÖHOLM
Svenska Dagbladet
24 Nov 2011

Oppositionen är kritisk till allmännyttan i Stockholms planerade försäljning av bostäder till Primula. ”En fullständigt horribel affär”, säger Ann-margarethe Livh, Vänsterpartiets gruppledare. Stockholms stads bostadsbolag Svenska Bostäders planerade...read more...

Bra där Joakim Larsson. Följande uttalande är nämligen ett litet tecken på att vi inget lär av historien: Det behöver inte skrivas in i kontraktet eftersom de har åtagit sig att göra detta och vi vet att de kommer att genomföra renoveringar, och det är också det som de muntligt meddelat att de vill göra, säger Joakim Larsson.

Påminner onekligen lite om de ord som Kristina Alvendal ytttrade om Boultbee när det begav sig att: Den nya ägaren har för avsikt att fortsätta investera i de centrum som ligger i ytterstadsområdena.

Visst, jag gillar i grunden renodling av kommunens verksamhet och hoppas varje dag på att de bångstyriga, envisa och sossiga pensionärerna i mitt Familjebostadsormåde i Bandhagen ska flytta så vi kan få majoritet nog att köpa loss, men försäljning av allmännyttan till andra hyresvärdar kan inte ske på en marknad utan avtalsfästa regler, en försäljning med muntliga löften involverade är ett utfall av moderat minnesförlust och ideologisk blindhet.