söndag, november 06, 2011

Ropa vargen kommer


Ny vecka på väg och jag lovar nya Iranska äventyr. Så som frekvent läsare av Washington Post och Jerusalem Post samt The Times kan jag bara konstatera att de ligger i farans riktning att smaskiga avslöjanden om Irans kärnvapenliga ondska snart kommer dyka upp i världspressen.
I Sverige kommer dammiga officerare putsa stjärnorna och störta iväg till Aktuelltstudion där de kommer slås med Björklund om att få krigshetsa och kräva JAS-plan till Iran.
Nyheten kommer sväljas av alla för den kommer komma från Internationella atomenergiorganet samt garanterat ha med sexiga och allomfattande satellitbilder på vad kan vara antingen stridsspetsbehållare för kärnvapenraketer eller Ali Esbatis släktgods gamla rostiga cykelställ från 1976. Sammanställningen av misstänkt vapenrelaterat arbete kommer vara betydande och Clinton kommer naturligtvis förfasas över dess omfattning. Nyheten kommer, liksom ropet på varg när det gällde Irak, följas av krav på att militära åtgärder mot Irans kärntekniska anläggningar sätts in.

Den israeliska presidenten Shimon Peres var ute i fredags och hojtade om hur det internationella samfundet var närmare en militär lösning på dödläget (pardon the phun) kring Irans kärnprogram än en diplomatisk en. Då ska alla hålla i minnet att Peres är en så kallad israelisk duva, hökhögerns edsvurne krigare i Israel, Benjamin Netanyahu, söker redan stöd i sin regering för en omedelbar attack på Teheran.
Brittisk media har också förra veckan hänvisat till samma gamla icke namngivna brittiska tjänstemän som förra gången; vilka denna gång säger samma sak som i fallet Irak, nämligen; Storbritannien är berett att erbjuda militärt stöd till alla USA: s attack mot Irak Irans kärnanläggningar.

Så USA, Israel,  Lilla britannien och Björklund är åter på krigstigen. We all know where that ends. . .