onsdag, februari 29, 2012

Centerala fel

Delar sen en tid korridor med Centersaker. Dessa kärnkraftsmotståndare upphör aldrig att förvåna när det kommer till miljön. De kan gå över komposterbara lik för att få in en skrivning om att alla läkarnas pennor ska vara återvunna och bläcket klimatneutralt men när det kommer till de stora frågorna, som kärnkraft, så envisas de med att falla för flosklerna.

När ska Centern sluta tycka illa om kärnkraft bara för att man som miljöparti light ska tycka illa om de? Forskning om nya säkrare reaktorer och fakta kring fördelarna borde få även dessa klöver att ändra sig. Men inte då. De envisas med att tjata om alternativa satsningar som vindkraft, vågkraft eller vargkraft (pälsar till glesbygdens folk tillverkade av de sista avskjutna djuren), kraftkällor som all vettig forskning nu påtalar kommer förbli komplement till vatten- och kärnenergi. Alla vet att det framför allt är kol och naturgas som kommer att ersätta kärnkraften.
Annie behöver även nya jobb att peka på så det är bra om de förordar att dra igång ett antal nya kärnkraftverksbyggen, och rädda miljön i ett svep. Behöver inte vara så svårt.