tisdag, april 17, 2012

Den blinda fläcken

Återigen hörs kraven för ett korståg mot en förhatlig arabisk despot. Nu är det Assad som eventuellt ska bombas bort. Assad ska bort eftersom hans brott mot de mänskliga rättigheterna är flagranta och Syriens korta smekmånad med väst har plötsligt övergivits och precis som med USA:s tidigare allierade Saddam Hussein, är nu Assad bara en besvärlig kvarleva från en gammal Mellanösternstrategi. Återigen så glöms Saudiarabien helt och hållet bort. Saudiarabien fortsätter finansiera sina terrorsurrogat i Jemen, Iraq, Afghanistan och Bahrain, deras förtryck av sitt eget folk fallet dock tydligen inom acceptabla gränser på grund av de stora resurser familjeföretaget Saud förvaltar på ett sätt som västerländska ledare länge funnit angenämt för de inhemska oljepriserna.

Men varför sträcker sig egentligen inte de mänskliga rättigheterna till shiiterna i den rikaste oljeprovinsen i Saudiarabien? Saudiska trupper sändes in tillsammans med styrkor från Förenade arabemiraten för att underkuva den Bahrainska demokratirörelsen och inte minst kom 15 av de 19 kaparna från Saudiarabien och Saudiarabien var endast ett av tre länder som diplomatiskt erkände den talibanska regimen som hyste al-Qaida.

Frågan kvarstår; hur länge kommer Väst ignorera det uppenbara? Vi borde åtminstone inte längre förstärka hyckleriet genom att fortsätta sälja stora mängder vapen samt ge annat know-how stöd till Saudi och dess terroriserande tyranner.