måndag, september 17, 2012


Libyens revolt mot befriaren visar bara återigen hur förlorade USA är när det gäller att återskapa Västerlandet borta i Österlandet. Problemet är delvis att de inte vet tillräckligt om dessa samhällen de attackerar. Historia, kultur och tradition går inte att bomba bort. USA försöker aldrig se vardagen genom ögonen på dem som de försöker "befria". Libyen är nu i fullständigt kaos, infrastruktur en har bombats bort, ekonomin upphört att existera, gäng styr och regeringen ses som en illegal och maktlös amerikansk marionett.  Libyerna ser helt enkelt inte bombningen av sitt land som den nödvändiga räddningen från ondska som JAS-piloterna ansåg den vara. 

Och lär vi oss något? Inte då. Just nu stödjer västmakterna rebellerna i Syrien, rebeller som enligt både CIA och FN är anslutna till al-Qaida. Många av dessa radikala islamistiska krigare i Syrien var för inte alls så länge sedan med i striderna i Libyen.

Notera även hur den nuvarande chefen för al-Qaida, Zawahri, släppt en video där han uppmanar alla muslimer att stödja rebellerna i Syrien, för att ett störtande av president Bashar al-Assad skulle föra Islam närmare slutmålet av att besegra Israel. . .och Iran är hotet? Ha!

Bäst vore om vi upphör med allt stöd till de syriska rebellerna, så historien återigen slipper upprepa sig. Det är samma personer i Syrien som tidigare kämpade i Afghanistan och som nyss dödade den amerikanske ambassadören i Libyen! När ska vi överge den interventionistiska impulsen?