fredag, mars 22, 2013

Se sambandenUnder två års proxykrig har USA och dess allierade i Europa, Turkiet och monarkierna i Arabien har underblåst, finansierat och beväpnat jihadister i Syrien till den grad att Assadregimen snart inte kan garantera att deras kemiska vapen inte faller i händerna på terrorister. Dessa terrorister, såsom al-Qaida-kopplade Jabhat al-Nusra och andra miliser är de huvudsakliga stormtrupper i Västs krav på regimskifte.

Vad gäller påståendet att vi gör det för att främja "demokrati" i Syrien, kunde det inte finnas någon mer talande bild än att ledaren av en ny "interimsregering" var Ghassan Hitto. En amerikansk medborgare och Texas-baserade IT-chef, lämnade han Syrien som en 17-åring över 30 år sedan.

De verkliga drivkrafterna är desamma som i Irak och Afghanistan samt Libyen och Mali. Det är fråga om ett rövarkrig som syftar till att rita om kartan i Mellanöstern för att passa västliga intressen och säkra dess hegemoni över regionens energiresurser. Kriget för regimskifte i Syrien är en del av en bredare kampanj mot Iran och bär med sig hot som kan slå mot både Ryssland och Kina.

Arvet efter krigen i Mellanöstern kommer bli sociala explosioner, jorden över. . .försök se sambanden kära läsare.